IAȘUL ÎN SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ – 1 DECEMBRIE 20241 Decembrie 2024 – Ziua Națională a României, 106 ani de la Marea Unire

Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an la data de 1 decembrie.

Această dată a fost stabilită prin lege și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990. Evenimentul marchează cel mai important moment din istoria românilor, cel în care Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu Regatul Român, în anul 1918.

În contextul ceremoniilor dedicate Zilei Naționale a României, personalul inspectoratului se află la datorie pentru asigurarea măsurilor ce vizează eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgenţă la nivelul județului Iași, unde 67 de mijloace tehnice (autospeciale de stins incendii, autospeciale SMURD, descarcerare, CBRNe etc.) și personalul aferent asigură permanența în cazul producerii unor situații de urgență.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, în semn de apreciere pentru importanta contribuție și profesionalismul dovedit în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, Președintele României a acordat gradul de general de brigadă cu o stea, domnului colonel Grădinaru Ionuț-Ciprian din Ministerul Afacerilor Interne, Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași

https://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/decrete-semnate-de-presedintele-romaniei-klaus-iohannis1732892015

Cu ocazia Zilei Naționale a României în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au fost avansați în grad, înaintea expirării stagiului minim, șapte pompieri militari, pentru rezultatele excepționale în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de către inspectorul șef, general de brigadă cu o stea Ionuț – Ciprian Grădinaru, care a oferit tresele pentru:
a) trei ofițeri, de la gradul de maior, la gradul de locotenent-colonel:

– maior Oros-Berbece Petru-Bogdan, maior Roșu Ionel și maior Tudor Marius-Cosmin
b) doi subofițeri, de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant șef:

– plutonier adjutant Aboice Valentin și plutonier adjutant Drangă Adrian-Viorel.

c) un subofițer, de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant:

– plutonier major Mihăilă Răzvan-George.

d) un subofițer, de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major:
– plutonier Enaru Iulian.

În urma absolvirii examenului de trecere în corpul ofițerilor, a fost avansat la gradul de sublocotenent: sergent major Lercă Ioana-Florentina.

De asemenea, au fost recompensați cu felicitări în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu: – plutonier adjutant Florea Florin-Sebastian, plutonier major Burea Bogdan-Cosmin, plutonier Cozma Ionuț și sergent major Burduja Dimitrie.

Totodată, cu ocazia Zilei Naționale a României a primit placheta de onoare din partea Inspectoratului General de Urgență, domnul Păduraru Petru-Radu-Octavian.

Cu aceeași dată, 1 decembrie 2024, a trecut în rezervă, plutonierul adjutant șef Ganea Adrian-Constantin. Șeful ISU Iași, general de brigadă cu o stea Ionuț-Ciprian Grădinaru i-a mulțumit în numele personalului unității, pentru noua etapă a vieții, pentru dedicarea și profesionalismul de care a dat dovadă în toată activitatea și i-a urat pensie îndelungată, multă sănătate și bucurii alături de familia sa!

Tot astăzi, 1 decembrie a.c., la sediul ISU Iași, șase noi angajați (sublocotenent Stănescu Gheorghe Sebastian, sergent major Robu Paul-Adrian, sergent major Tamaș Loredana, sergent major Gheorghiță Andreea, sergent major Baltă Beatrice-Iuliana și sergent major Bologel Mădălina) în cadrul inspectoratului au trăit un moment unic – DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI MILITAR.

„Eu…. jur credință patriei mele, România.

Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții.

Jur să respect constituția, legile țării și regulamentele militare.

Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Tinerii au rostit într-un glas, plini de încredere, Jurământul militar. Astfel, ei și-au luat angajamentul că își vor sluji țara, își vor apăra semenii și vor respecta constituția, legile și regulamentele militare.

Depunerea jurământului militar este actul de conștiință cu înalte semnificații patriotice și civice, prin care un tânăr dobândește pe deplin statutul de militar. Din acest moment, militarul se află în serviciul cetățeanului și al comunității și se obligă să cunoască temeinic și să aplice întocmai regulamentele militare, să fie model de corectitudine, să respecte întocmai drepturile și libertățile cetățenilor.

Domnul general de brigadă, Ionuț-Ciprian Grădinaru a transmis:În numele tuturor celor prezenți aici și al instituției pe care o reprezint, vă felicit pentru acest moment deosebit și vă îndemn să rămâneți demni, responsabili și dedicați. Nu uitați niciodată că, în spatele fiecărui gest de salvare, de siguranță și de sprijin, stați și voi, cei care asigurați că totul funcționează impecabil. …doresc să vă mulțumesc pentru alegerea pe care ați făcut-o și să vă asigur că suntem mândri să vă avem alături, pregătiți să servim împreună patria și cetățenii săi.”


Succes tuturor în îndeplinirea activităților profesionale.
La mulți ani, dragi români!
La mulți ani, România!
Trăiască România!

#ROMÂNIA #isujiasi #IGSU #DSU #MAI #pompierii #salvatoriiieseni

📸 Gundisch David Christian
📝 Onofreiasa G.

Compartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Sari la conținut